Animatie

Op ons park werken wij samen met de Uitblinkers van WAU! animatie. WAU! staat voor vernieuwend, verfrissende en eigentijds animatie- en entertainmentaanbod. WAU! levert daarvoor echte ‘Uitblinkers’ die betrokken en goed opgeleid zijn. Want ook de Uitblinkers zijn belangrijk voor uw optimale vakantiebeleving op ons park.

Cap Nature

Bij de receptie van het Cap Nature chalet op de camping kun je terecht voor diverse sportieve activiteiten zoals: paintball,schieten met een buks, boog of blaaspijp. Ook kun je hier terecht voor mountainbike huur en begeleide mountainbike tochten. Verder organiseert Cap Nature een schitterende fakkeltocht. Ga op avontuur in de mooie omgeving van de Belgische Ardennen.

7 Resultaten

Avondactiviteiten

's Avonds kunnen jong en oud genieten van diverse avondactiviteiten. Zo worden er optredens georganiseerd, wordt er animatie voorzien,...

Challenge Parcours La Venne Coo en Domaine Long Pre

Ga in teamverband de ‘challenge’ aan. Een stevige wandeling door de bossen leidt langs verschillende hindernissen: een klimnet, een evenwichtsbalk over een klein stroompje naar een eiland, waar we een lussenbrug, een catcrawl en een indianenbrug bedwingen. Klauteren langs de hoge oever van de rivier en de Amblève een aantal keren oversteken met behulp van verschillende touwbruggen. Een vlot oversteek en als klap op de vuurpijl: afglijden langs de spectaculair hoge tokkel. We starten bij deze activiteit om 10:00 uur of 14:00 uur omdat de activiteiten ca. 3,5 uur duurt!

Downhillen Coo

Mountainbiken een zware sport? Maak dit dan mee: naar boven met de auto en in een kleine groep met instructeur een sportieve en spectaculaire tocht van boven naar beneden! Downhillen vereist veel meer techniek dan ‘gewoon’ mountainbiken, maar de instructeur brengt u de beginselen van deze technieken graag bij. Onze professionele full suspension mountainbikes geven de mogelijkheid deze tocht als comfortabel te beleven. Redelijke conditie is wel handig.

Dropping Coo

De deelnemers worden ’s avonds als het donker is in kleinere groepjes ergens ‘in the middle of nowhere’ gedropt en dienen dan (natuurlijk op basis van enige aanwijzingen van onze kant) zelfstandig de weg terug te vinden. De tijdsduur is ca. 1 uur als de groep de juiste route volgt… Natuurlijk hangt het ook af van het oriëntatievermogen, maar vooral ook van de samenwerking en teamspirit van de groep. Met meer of minder aanwijzingen door de instructeur kan de route langer duren Indien u dat wenst, kunt u dat aangeven! Vooraf ontvangt ieder groepje voor noodgevallen ons telefoonnummer.

Hike met kaart en kompas vanuit Coo of vanaf de camping (halve of hele dag)

Na een goede instructie over de basis van het kaart lezen en gebruik van het kompas gaan jullie op pad om één en ander in praktijk te brengen. Een oriëntatietocht is een wandeltocht op kaart en kompas, waarbij de juiste kompascodes en de informatie die is gegeven ervoor moet zorgen dat u op het juiste punt weer uit gaan komen! Obstakel of opdracht kunnen zijn: een gat in de kaart of gebruik van oleaten.

Kanohuur of tocht Coo of Erezee (1 of 2 pers. hele of halve dag)

Geniet onder leiding van een ervaren instructeur van de rust en het geluid van het water. We bevaren de rivier Amblève vanaf het plaatsje Coo naar Cheneux (ca. 9 km). We varen stroomafwaarts door het rustieke waterlandschap. Ondertussen geeft de instructeur instructie en kanotechnieken, want pas op, soms wordt de stroomversnelling sterker en zal er toch echt gewerkt moeten worden... Het kanovaren is altijd onder voorbehoud van de waterstand. Een alternatief maken we in overleg met elkaar

Klimmen en abseilen Coo

De klimlocatie in de omgeving van Aywaille dagen jullie uit de top te halen! Na een uitleg over het klimmen en zekeren kan de groep naar hartelust de natuurlijke rotsen beklimmen. Even verderop kunnen we een spectaculaire abseil maken. Alle technieken worden besproken, maar ook teamwork, krachtmeting en vertrouwen in de ander komen aan bod. Er kan worden geklommen in verschillende moeilijkheidsgradaties, zodat ieder in principe deel kan nemen aan deze activiteit! Uiteraard worden de deelnemers gezekerd doormiddel van klimgordels. Onze instructeurs houden nauwlettend de veiligheid in de gaten!