De Ardennen barsten werkelijk van de activiteiten, bezienswaardigheden, evenementen en natuurparken. Op de camping is in de schoolvakanties bovendien een compleet animatieprogramma aanwezig en in de omgeving zijn actieve buitensport- en outdoormogelijkheden. Wij hebben voor u de leukste activiteiten uitgezocht en de informatie ondergebracht in de volgende onderwerpen:

  • De omgeving van de Ardennen: dorpjes, musea, rommelmarkten,visvijvers, brouwerijen, grotten, spafabriek,...
  • De bronnen van Spa bezoek de beroemde bronnen van de Ardennen!
  • Wandelen in de Ardennen wandelroutes, parken, bossen, kaarten, suggesties
  • Belgisch bier en brouwerijen heerlijke Belgische bieren, brouwerijen en routes
  • Evenementen in de omgeving en  op de camping: Grand Prix, Tour de France, 25 uur van Spa

Omgeving Ardennen

Door de ligging in de Ardennen is in de omgeving van de camping genoeg te doen. U kunt één van de vele dorpjes bezoeken, een bezoek brengen aan een dierenpark of de Grotten van Remouchamps. Zin in een beetje cultuur? Geen probleem, u bezoekt één van de vele forten, een kasteel, het museum van het water of de oude mijnschacht van Blegny. Dorst? Bezoek één van de brouwerijen waar nog traditioneel bier wordt gebrouwen en proef meteen de lekkere bierkaas die ze er maken. Kortom, er valt genoeg te beleven!

De bronnen van Spa

De bekendste bronnen, ook wel "Pouhon" genoemd, liggen rondom Spa verspreid. Ze zijn allen voor bezoekers toegankelijk en het is zeker een aanrader om een tocht te maken langs de verschillende bronnen. 

Wandelen in de Ardennen

De Ardennen zijn bij uitstek geschikt om te wandelen. Op het internet is heel veel informatie te vinden, maar wij geven u alvast de de highlights. Als vertrekpunt van uw wandeling kan u de camping nemen of u kan ervoor kiezen om eerst eens stukje met de auto te rijden om vervolgens aan uw wandeltocht te beginnen. De mooiste gebieden om te wandelen zijn de Hoge Venen, door het Hoegne Dal, bij de Fagne de Malchamps, langs het riviertje de Niglingspo en Domaine de Bérizinne. Daarbuiten zijn er nog vele wandelingen die de moeite waard zijn.

Belgisch bier en de brouwerijen

België heeft de lekkerste bieren en de leukste brouwerijen om te bezoeken. We hebben er een aantal voor u uitgezocht. 

Evenementen

Het grootste evenement in de omgeving is natuurlijk de Formule 1 Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps, elk jaar rond het laatste weekend van augustus. Verder zijn er evenementen als het jaarlijkse muziekfestival Francofolies de Spa en de 24 uur van Spa, de 100km Spa / le Mans, diverse rally wedstrijden en fietsevenementen als Luik - Bastenaken - Luik. Bekijk onze evenementenpagina voor meer informatie. 

Omgeving
Omgeving
Omgeving
omgeving
Omgeving
Omgeving