De omgeving van de Ardennen barst werkelijk van de vele activiteiten, bezienswaardigheden, evenementen en natuurparken. Tijdens schoolvakanties bieden we bovendien een compleet animatieprogramma en in de omgeving zijn actieve buitensport- en outdoormogelijkheden voor jong en oud. Wij hebben de leukste activiteiten uitgezocht en ondergebracht in de volgende onderwerpen:

  • De omgeving van de Ardennen: ontdek de musea, markten, visvijvers, brouwerijen, grotten, de spafabriek en meer!
  • De bronnen van Spa: bezoek de beroemde bronnen van de Ardennen!
  • Wandelen in de Ardennen: wandelroutes, parken, bossen, kaarten en suggesties
  • Belgisch bier en brouwerijen heerlijke Belgische bieren, brouwerijen en routes
  • Evenementen in de omgeving: Grand Prix, Tour de France en 25 uur van Spa.
  • Dorpen en steden: in de omgeving zijn er sfeervolle steden en dorpen die een bezoek waard zijn tijdens een verblijf op Camping Spa d'Or.

Omgeving Ardennen

Door de ligging in de Ardennen is er in de omgeving van Camping Spa d'Or oneindig veel te beleven. Zo kun je één van de vele sfeervolle dorpjes bezoeken, een bezoek brengen aan een dierenpark of de Grotten van Remouchamps. Zin in een beetje cultuur tijdens je verblijf? Geen probleem, bezoek dan één van de vele forten, een kasteel, het museum van het water of de oude mijnschacht van Blegny. Toe aan een borrel? Bezoek één van de brouwerijen waar nog traditioneel bier wordt gebrouwen en proef meteen de lekkere bierkaas die ze er maken. Kortom, er valt genoeg te beleven!

De bronnen van Spa

De bekendste bronnen, ook wel "Pouhon" genoemd, liggen rondom Spa verspreid. Ze zijn allen voor bezoekers toegankelijk en het is zeker een aanrader om een tocht te maken langs de verschillende bronnen.

Wandelen in de Ardennen

De Ardennen zijn bij uitstek geschikt om te wandelen. Op het internet is heel veel informatie te vinden, maar wij geven je alvast de highlights. Als vertrekpunt van jouw wandeling door de omgeving van de Ardennen kun je de camping nemen of kun je ervoor kiezen om eerst eens stukje met de auto te rijden om vervolgens aan een wandeltocht te beginnen. De mooiste gebieden om te wandelen zijn de Hoge Venen, door het Hoegne Dal, bij de Fagne de Malchamps, langs het riviertje de Niglingspo en Domaine de Bérizinne. Daarbuiten zijn er nog vele wandelingen die de moeite waard zijn.

Belgisch bier en de brouwerijen

België heeft natuurlijk de lekkerste bieren en de mooiste brouwerijen om te bezoeken, zo ook in de buurt van Camping Spa d'Or. We hebben er een aantal uitgezocht en beschreven op deze pagina

Evenementen

Het grootste evenement in de omgeving is natuurlijk de Formule 1 Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps, elk jaar rond het laatste weekend van augustus. Verder zijn er mooie evenementen als het jaarlijkse muziekfestival Francofolies de Spa en de 24 uur van Spa, de 100km Spa / le Mans, diverse rally wedstrijden en fietsevenementen als Luik - Bastenaken - Luik. Bekijk onze evenementenpagina voor meer informatie. 

Dorpen en Steden

Bekijk hieronder de bruisende steden en sfeervolle dorpen in de omgeving van de Ardennen en Camping Spa d'Or. Op de verschillende pagina's hebben we informatie over deze plaatsen uiteengezet.

 
Omgeving
Omgeving
Omgeving
omgeving
Omgeving
Omgeving