Plopsa Coo

Plopsa Coo bestaat uit meer dan 20 attracties. In het gezelschap van vele helden kan je de spectaculaire watervallen bewonderen en uitzonderlijke momenten doorbrengen op meer dan 20 attracties zoals de "Bob-Luge"-piste, de "Halvar Coaster" of "de Karting". Vergeet ook zeker de stoeltjeslift niet te proberen om bovenaan het uitzicht op de Amblèvevallei. In Plopsa Coo word je bedolven onder een avonturenwaterval! In Plopsa Coo ontmoet je realistische dinosaurussen en ontmoet je een mix van natuur en avontuur dat zowel klein als groot kan doen versteld staan.
Plopsa Coo
Plopsa Coo

De grotten van Han

De Grotten van Han zijn te vinden in Han-sur-Lesse, een klein dorpje in de Belgische Ardennen. De beroemde Grotten van Han behoren tot de belangrijkste attracties van België en worden ieder jaar door honderduizenden mensen bezocht. De Grotten van Han is de enige Belgische attractie die in de befaamde Michelingids met drie sterren staat gewaardeerd. Sinds de opening, ruim honderd jaar geleden, hebben meer dan achttien miljoen bezoekers de grot bezocht.
De grotten van Han
De grotten van Han

Thermen van Spa

De thermen van Spa. Aan de rand van de hoge Ardennen ligt Spa. Dit stadje heeft een rijke historie als kuuroord door de schone lucht van de Ardennen en de warme bronnen die bij Spa omhoog komen. De thermen van Spa zijn wereldberoemd. Het nieuwe kuurcentrum is hoog boven de stad op een heuvel gebouwd. Een kabelbaan verbindt het centrum van Spa met het kuuroord.
Thermen van Spa
Thermen van Spa

Domaine de Berinzenne

De Domein van Bérinzenne is gelegen langs de Venen van Malchamps en in de kern van het bos van Spa. Zo, biedt het aan de publiek twee absoluut verschillende landschappen: de heidevelden meer of minder beboste nagelaten door de oude « pratiques agro-pastorales pluricentenaires) en een bos samengesteld uit beuken, eiken, maar ook harsbomen. Dicht bij de Hoge Venen, maar nog weinig bekend bij het grote publiek, De Venen van Malchamps heeft ook een ondergrond rijk met mineraalwater, beter bekend als de wateren van Spa. Deze wateren hebben Spa beroemd gemaakt.
Domaine de Berinzenne
Domaine de Berinzenne

Blegny-Mine

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegangelijk zijn voor de bezoekers. Daal af met de liftkooi naar een andere wereld. Je krijgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en hun werkomstandigheden. Vervolgens ontdek je de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot aan het transport.
Blegny-Mine
Blegny-Mine

Forestia, dieren en avontuurpark

Midden in de Ardennen, in de provincie Luik, ligt dierenpark Forestia. Dit veertig hectare metende park is een geprivatiseerd park dat kennis laat maken met meer dan driehonderd dieren. Het leuke aan het park is dat een groot deel van de dieren die je hier ziet inheemse dieren zijn. Zo zul je bevers, zwijnen, herten en wolven in een natuurlijke omgeving aantreffen. Het park is op heuvelachtig gebied aangelegd.
Forestia, dieren en avontuurpark
Forestia, dieren en avontuurpark

Kasteel van Franchimont

Het Kasteel van Franchimont is een middeleeuws fort dat in de 11de eeuw gebouwd werd op een rotsachtige uitloper die uitkijkt op drie valleien ten noorden van de Ardennen. Het kasteel uit de 11e en 12 eeuw vormde de kern van een fort dat omringd was door een enorme verdedigingsmuur sinds het begin van de 16e eeuw. Dit bouwwerk is een van de weinige voorbeelden van de evoluties van de verdedigingssystemen tijdens de Renaissance, waarbij vooral gebruik werd gemaakt van bunkers en ondergrondse toegangsgangen. Je ontdekt er een schat van het Waalse erfgoed aan de hand van een interactief bezoek met een persoonlijke audiogids.
Kasteel van Franchimont
Kasteel van Franchimont

Abdij van Stavelot

Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van een van de oudste kloosterfundamenten van België of die van het mooiste racecircuit ter wereld of dat je je wilt onderdompelen in het artistieke universum van een van de opvallendste personages uit de 19e eeuw, de dichter Guillaume Apollinaire: kom de Abdij van Stavelot ontdekken en maak kennis met dit monument dat op de erfgoedlijst van Wallonië staat.
Abdij van Stavelot
Abdij van Stavelot