Ardenparks Spa d'Or
Vakantie in de Ardennen

Omgeving

  • De Belgische Ardennen
  • Ongerepte natuur
  • Volop activiteiten in de omgeving

Vakantie in de Ardennen

De omgeving van de Ardennen barst werkelijk van de vele activiteiten, bezienswaardigheden, evenementen en natuurparken. Tijdens schoolvakanties bieden we bovendien een compleet animatieprogramma en in de omgeving zijn actieve buitensport- en outdoormogelijkheden voor jong en oud. Door de ligging in de Ardennen is er in de omgeving van Ardenparks Spa d'Or oneindig veel te beleven. Zo kun je één van de vele sfeervolle dorpjes bezoeken, een bezoek brengen aan een dierenpark of de Grotten van Remouchamps. Zin in een beetje cultuur tijdens je verblijf? Geen probleem, bezoek dan één van de vele forten, een kasteel, het museum van het water of de oude mijnschacht van Blegny. Toe aan een borrel? Bezoek één van de brouwerijen waar nog traditioneel bier wordt gebrouwen en proef meteen de lekkere bierkaas die ze er maken. Kortom, er valt genoeg te beleven!

Omgeving Ardennen

De Ardennen zijn bij uitstek geschikt om te wandelen. Op het internet is veel informatie te vinden, maar wij geven alvast de highlights. Als vertrekpunt van jouw wandeling door de omgeving kun je de camping nemen of ervoor kiezen om eerst een stukje met de auto te rijden, waarna je aan de wandeltocht kan beginnen. De mooiste gebieden om te wanden zijn de Hoge Venen, door het Hoegne Dal, bij de Fagne Malchamps, langs het riviertje Niglingspo en Domaine de Bérizinne.

Het grootste evenement in de omgeving is natuurlijk de Formule 1 Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps, elk jaar rond het laatste weekend van augustus. Verder zijn er mooie evenementen als het jaarlijkse muziekfestival Francofolies de Spa en de 24 uur van Spa, de 100km Spa / le Mans, diverse rally wedstrijden en fietsevenementen als Luik - Bastenaken - Luik. Bekijk onze evenementenpagina voor meer informatie.  

Waarom een vakantie in de Ardennen?

  • De bronnen van Spa
  • Wandel- en fietsroutes
  • Belgische brouwerijen en bier
  • Uiteenlopende evenementen
  • Pittoreske dorpen en steden

De dorpen en steden in de Ardennen nabij Spa d'Or: