Ardenparks Spa d'Or
Wandelen Ardennen

Wandelen in de Ardennen

  • Uitgestrekte wandelgebieden
  • Langs bossen, weilanden en rivieren
  • Vele toeristische bezienswaardigheden

Wandelen in de Ardennen

Wil je graag wandelen in één van de mooiste natuurgebieden van België - de Ardennen? Dan kun je jouw vakantie vieren op Ardenparks Spa d'Or in Sart-lez-Spa. Niets is zo fijn als terug te keren in je eigen vakantiehuisje of bij je kampeerplaats na een lange wandeling en nog even in alle rust te genieten en ontspannen. Onze camping in Wallonië biedt de ideale uitvalsbasis voor prachtige stadswandelingen en avontuurlijke tochten midden in de natuurrijke omgeving.

  • Stadwandeling: Onder begeleiding van een aristocraat in 18de-eeuwse klederdracht kun je de stad Spa ontdekken met een wandeltocht langs de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden en voorzien van interessante verhalen uit de geschiedenis. Wandelingen worden het hele jaar door gehouden. Kosten; volwassenen €4,- kinderen tot 12 jaar €2,-. 
  • Natuurwandeling: Domein van Bérizenne is het vetrekpunt van diverse wandelingen langs de Venen van Malchamps of in het bos van Spa. De wandelroutes zijn met drie kleuren aangegeven; rood (4km), geel (5km) en blauw (9km) en leiden je langs bos, heide en veen. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig weids uitzicht over het natuurgebied. 

Kamperen

Heerlijk kamperen op Camping Spa d'Or. Maak een keuze uit een trekkersplaats of ruime kampeerplaats in de groene natuur.
Vind je ideale kampeerplaats

Accommodaties

Een ruime keuze comfortabele accommodaties bij Camping Spa d'Or; trekkershutten, bungalowtenten, chalets of stacaravans.
Huur een comfortabel vakantiehuisje

Wandelroutes door de Ardense natuur

België kent een zeer dicht netwerk aan wandelroutes, in totaal maar liefst 6.000 km aan routes door België - aan afwisseling geen gebrek. Dat maakt een wandelvakantie in de Ardennen een uitstekende keuze. Geniet van het schitterende landschap met bossen, weilanden, veengebieden, heidevelden en wandel door idyllische dorpjes en langs eeuwenoude kastelen. Vergeet ook zeker niet je fotocamera mee te nemen en een paar prachtige plaatjes te schieten. Diverse wandelroutes vind je op Ardennen Wandelen en op Wandelen in de Ardennen.

Tips voor wandelroutes:

  • Wandelingen in de Hoge Venen
  • Wandelingen langs De Hoëgne
  • Wandelingen in de Fagne de Malchamps
  • Wandeling rond de Abdij van Val Dieu
  • Wandeling door de valei van de Ourthe en de Laval

Faciliteiten Spa d'Or

Na deze vele wandelingen door de Ardennen kun je op onze camping een frisse duik nemen in het openluchtzwembad of genieten van een hapje en een drankje op het terras van onze bar of restaurant. Voor kleine boodschappen kun je terecht in de campingwinkel. Wanneer je na een lange dag nog energie over hebt kun je je uitleven met een potje voetbal of volleybal op de sportvelden. En ook de kinderen mogen graag tot in de late uurtjes spelen in de buitenspeeltuin. In en rondom het hoofdgebouw heb je toegang tot gratis wifi zodat je de schitterende foto's van de wandelingen kunt delen met het thuisfront. Kom genieten van een heerlijke wandelvakantie op onze camping in de Ardennen met vakantiehuisjes!