Wandelingen in Spa

De toeristische dienst van Spa nodigt je uit om de stad te ontdekken in gezelschap van Gaëtan Bobelin, een aristocraat in 18de-eeuwse klederdracht die bezeten is van de plaatselijke geschiedenis en verteller en karikaturist is.
Een spannende wandeling met bezoek aan de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de stad Spa langsheen haltes met verhalen. Gaëtan neemt je mee in het spoor van Victor Hugo, koningin Christina van Zweden en Tsaar Peter de Grote. Een bezoek boordevol romantiek en humor. Wandelingen het hele jaar door Volwassenen: € 4,-. Kinderen van 6 tot 12 jaar € 2,-. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Maximum 35 personen per groep.

Aroboretum de Spa Tahanfagne

De oorsprong van het arboretum gaat terug tot 1898, op het gebied met de naam "Dans le Sart", gelegen in het Staatsbos van de Sart. Het bezat een experimentele aanplant en een collectie waar momenteel niets meer van over is. De huidige vorm bestaat sinds 1932, maar de beplanting die men er kan bewonderen is vaak nog ouder. Het arboretum brengt bepaalde soorten samen, die voor één en dezelfde streek karakteristiek zijn. Het nabijgelegen "Maison de la Nature" (Huis van de Natuur) en het bos van het domein van Bérinzenne zijn een bezoekje meer dan waard.Het hele jaar door geopend. Gratis toegang. Bereikbaar: centrum van Spa, de borden "Musée de la forêt" in Géronstère volgen, links afslaan en vervolgens na ongeveer 800 m rechts afslaan.

Kaartje en info

Domein van Bérinzenne

Museum van het bos en het water. Vertrekpunt van diverse wandelingen in de Venen of in het bos. Thema's: grondwater, natuurlijk mineraalwater, de Venen en de ecosystemen in het bos en langs de oevers, de biodiversiteit, de bosbouw, het hert en de dieren in het bos, de geschiedenis van het landschap, verhalen en legendes, nachtdieren. Een uitgebreid en volledig gerenoveerd museum (ingehuldigd op 21 juni 2008) dat de verzamelstukken voorstelt aan de hand van fresco's, interactieve modules, foto's, klank- en lichtspel, multimedia.

Wandelingen in het Domein van Bérinzenne

Deze pagina is net nieuw, en daarom nog lang niet volledig. De komende tijd verschijnt hier steeds meer informatie:

Wandelingen van de camping
Wandelingen in de Hoge venen
Wandelingen langs De Hoëgne
Wandelingen in de Fagne de Malchamps
Wandelboekje Spa d'Or
Wandelkaarten
Bol.com wandelkaarten en boeken

Links naar Wandelwebsites

RouteYou - Wandelingen van gebruikers zoeken en bekijken en zelf wandelingen publiceren én delen!
WandelenindeArdennen.nl - Deze wandelenthousiast heeft een schat aan informatie en wandelingen
 "De Belgische Ardennen is een van mijn favoriete wandelgebieden. Ieder jaargetijde ziet dit gebied er weer anders uit. Er zijn zowel wandelingen te maken voor de beginnende  als voor de gevorderde wandelaar. Wie van een prachtige natuur en een schitterend landschap houdt mag dit gebied niet overslaan en moet er in de verschillende seizoenen eens gaan wandelen."

Toeristische Routes

België heeft met meer dan 6000 km. gemarkeerde en beschreven wandelroutes het dichtste net van wandelpaden in Europa, waarbij de Ardennen bij uitstek geschikt zijn om te wandelen.Lange wandelingen, op eigen gelegenheid of begeleid, complete ontdekkingstochten en meerdaagse tochten, alles is mogelijk. Op de camping zijn wandelkaarten te koop die je jouw gehele vakantie kunnen bezighouden. Je kunt met een officiële gids van de Office du Tourisme de Spa tochten van een hele of een halve dag maken. Of je kiest voor een complete ontdekkingstocht door Spa en de Ardennen of zelfs door Spa-Theux, de streek van Franchimont. Ook de Hoge Venen zijn prima geschikt voor uitgestrekte wandelingen, met of zonder gids.

Een aantal websites met gedetaileerde wandelroutes:

ViaVia Wandelingen in België en de Belgische Ardennen  
Wandelzoekpagina         Wandelen in de Ardennen
Hiking Site Routes in de Ardennen
Grote Route Paden Wandelen met grote route paden
MTB Routes MTB Routes

 

Naast de websites zijn verschillende boeken geschreven over de Belgischische ardennen: 

Titel Auteur
Belgische Ardennen Sietske de Vet
Ardennen Noord Oost Wandelgids M. Pelgrim
Stap voor Stap (bergen van europa 2) M. Pelgrim 
Wandelgids voor de Ardennen (noord west en zuid)       M. Pelgrim
Groot wandelboek Ardennen J. van Remoortere
Groot fietsboek Ardennen Jean Pierre Legros, D. Delisse en E. Rigutto
   

Natuurlijk zijn de sportieve fietsers niet vergeten! Vanaf de camping worden in het hoogseizoen elke week mountainbike tochten georganiseerd en indien je zelf op pad wilt dan zijn ook daarvoor routekaarten te verkrijgen.

Wandelen in de Ardennen
Wandelen in de omgeving Ardennen