Ardenparks Spa d'Or
Skiën in de Ardennen

Ga heerlijk skiën in de Ardennen nabij Camping Spa d'Or!

Skiën Ardennen

  • Wintersport in de Ardennen
  • Skiën, snowboarden, langlaufen
  • 10 - 40 min. verwijderd van skipistes

Skiën in de Ardennen

Wanneer je wilt skiën in de Ardennen, vind je in de buurt van Ardenparks Spa d'Or meerdere skipistes. De omgeving van deze kindercamping biedt voldoende mogelijkheden om te skiën, snowboarden, langlaufen en sleeën. Vanaf Camping Spa d'or vind je meerdere skipistes met afstanden van minimaal 10 tot maximaal 40 minuten.

Wintersport in de Ardennen

Voor een wintersport in de Ardennen ben je bij Ardenparks Spa d'Or aan het juiste adres. In de wintermaanden zijn de hellingen in de Ardennen regelmatig met sneeuw bedekt en daardoor geschikt voor diverse wintersportmogelijkheden. Hieronder de skipistes in de buurt van Ardenparks Spa d'Or op een rijtje:

  • Val de Wanne,Trois-Ponts
  • Mont des Brumes, Francorchamps
  • Le Monty, Lierneux
  • Thier des Rexhons, Spa

Ga op avontuur in de mooie omgeving van de Belgische Ardennen. Daarna kom je heerlijk tot rust in een vakantiehuis op Ardenparks Spa d'Or. 

Val de Wanne

Val de Wanne is een skipiste en ligt op maar 30 minuten van Ardenparks Spa d'Or. De top is gelegen op 500 meter hoogte. Vanaf de top kijk je uit op de omgeving van Stavelot. De piste heeft een totale lengte van 1000 meter en is daarmee één van de langste skipistes in België. Naast de skipiste is er ruimte om te sleeën en samen te genieten van de sneeuw. De hellingshoek varieert tussen de 15% en 30%. Er zijn twee skiliften aanwezig en twee langloufroutes. Genieten van veel sneeuwpret bij Val de Wanne tijdens jouw wintersport in de Ardennen.

Zomeractiviteiten Val de Wanne

Wist je dat je bij de Val de Wanne ook zomeractiviteiten kunt doen? Je kunt er onder andere beachvolleyballen, kajakken, mountainbiken, boerengolfen, met een skelter crossen en meedoen met de challenge parcours. Beleef een heerlijke zomer met de zomeractiviteiten van Val de Wanne!

Mont des Brumes

Op ongeveer 20 minuten afstand ligt Mont des Brumes, een skigebied tussen Francorchamps en La Gleize. De top van het skigebied ligt op 530 meter hoogte. De piste heeft een lengte van 850 meter met een uitdagende hellingsgraad van 64%. Mont des Brumes wordt als beste en moeilijkste skigebied van de Belgische Ardennen beschouwd. Durf jij de uitdaging aan? Er zijn vier skiliften aanwezig. Er is ook een beginnerspiste aanwezig met een lengte van 150 meter. Beleef een heerlijke wintersport vakantie in de Ardennen bij Mont de Brumes. 

Le Monty

Ga ook skiën in Lierneux bij Le Monty op een rijafstand van 40 minuten. Le Monty heeft 2 skipistes van 600 en 800 meter lang en 2 sleepliften. Naast het skiën kun je er ook langlaufen, snowboarden, sleeën en zelfs rodelen. De hellingsgraad varieert van 15% tot 45%. Wil je liever langlaufen in de Ardennen? Er zijn drie langlaufroutes met een lengte van 5, 7.5 en 10 kilometer. Bij le Monty kun je fijn skiën in de Ardennen.

Thier des Rexhons

Gelegen in Spa ligt de Thier des Rexhons, op 10-15 minuten afstand van het park. Kom hier skiën, snowboarden, sleeën of snowbladen (miniski). De skipiste van Thier des Rexhons heeft een lengte van 600 meter. Ga langlaufen in de Ardennen op drie parcoursen van 3, 5 en 10 kilometer. Aan het begin van de afdaling staat het clubgebouw van Ski Club van Spa. Er zijn volop mogelijkheden voor sneeuwpret!

Ligging Ardenparks Spa d'Or